Egyetemi Kick-box Európa-bajnokság beharangozó

Kick-box: Egyetemisták a küzdőtéren!

Az egyetemek sportolói közötti versenyeknek jó néhány sportágban nagy hagyományai vannak, elég, ha a legendás Oxford – Cambrigde evezős versenyre gondolunk. Az egyetemi sport oda fejlődött, hogy megalakultak az országokban, a felsőfokú hallgatók sportját szervező sportszövetségek, Magyarországon a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség. A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség s azon belül az Európai Egyetemi Sportszövetség egyre több sportágban  rendezi meg az Egyetemi Európa-bajnokságot, s ebből a küzdősportok sem maradhatnak ki. Július 31 és augusztus 3 között Horvátország fővárosában, Zágrábban rendezik meg a Harcművész Egyetemi Európa-bajnokságot cselgáncs, karate, kick-box és taekwondo harcművész ágakban.
A magyar egyetemista kick-boxosok először indulnak ilyen jellegű versenyen, így érthető, hogy nagy az izgalom. 13 versenyző utazik Zágrábba július 30-án  Olasz Attila csapatvezető vezérletével, de ne legyünk babonásak. Olasz Attila szerint nincs túl nagy létszámú mezőny, persze, a legnépesebb súlycsoportokban most is több mérkőzést kell nyerni az elsőbbséghez. Bizakodással mehet ki a küldöttség, nagyon „húzós” gárda indul majd magyar színekben, hiszen például Busa Andrea, Nagy Henrietta személyében felnőtt Világ- és Európa-bajnok, Gremen Petra, Vida Balázs VB  ezüstérmes, Bálint Zoltán VB bronzérmes és a többiek is számos korosztályos Európa- és világbajnoki címmel és éremmel rendelkeznek, s természetesen bármelyikükben benne van akár a győzelem lehetősége is.
A Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok versenyzői  közül Vizsnyiczai Richárd, Bálint Zoltán, Mészáros Attila és Harangozó Gábor , valamennyien a Szegedi Tudomány Egyetem hallgatói indulnak majd  az Európa-bajnokságon.  Közülük Bálint Zoltán felnőtt világbajnoki bronzéremmel, Harangozó Gábor junior világbajnoki címmel, Vizsnyiczai Richárd Utánpótlás EB bronzzal, Mészáros Attila Világkupa érmekkel
rendelkezik. (A válogatott tagja még a Budapestre igazolt, korábbi füzesgyarmati világbajnoki ezüstérmes Vida Balázs is.)
A verseny jelentőségét az is  mutatja, hogy a jelenlegi két legtekintélyesebb magyar versenybíró, Szabó Gábor, a Bírói Bizottság elnöke és helyettese, a füzesgyarmati Gasparik Róbert utazik versenybíróként Horvátországba. Vagyis mind a versenyzők, mind a versenybírók komoly szintet képviselnek.
Békés megyei versenyzők:

POINT-FIGHTING  SZABÁLYRENDSZER:

74 KG.
Vizsnyiczai  Richárd  (Szegedi Tudomány Egyetem)

84 kg. Bálint  Zoltán (Szegedi Tudomány Egyetem)

+84 kg.
Harangozó Gábor (Szegedi Tudomány Egyetem)
LIGHT-CONTACT  SZABÁLYRENDSZER

74 kg. Mészáros  Attila (Szegedi Tudomány Egyetem)

A verseny helyszíne Zágrábban a „Dom Sportova” csarnok lesz: a cím: Trg Krešimira Ćosića 11, 10000, Zagreb . Miután Zágráb aránylag közel van Magyarországhoz, hátha szurkolók is biztatják majd a helyszínen a magyar sportolókat.

A verseny menete:

Július 30  A csapatok érkezése, mérlegelés
Július 31 Bírói eligazítás, edzők konferenciája, megnyitó ünnepség
Augusztus 1 Selejtező mérkőzések
Augusztus 2 Döntőbe jutásért vívott küzdelmek
Augusztus 3 Döntők és ünnepélyes eredményhirdetés
Augusztus 4 Csapatok hazautazásaComments are closed.