Karate szeminárium Temesváron

A harcművészek nem csak versenyeken indulnak és az edzéseken edzőnek, hanem kiváló és neves mesterek szemináriumain vesznek részt. Itt nem csak újdonságot tanulnak, hanem hibajavítások is részt vesznek, ápolják a különböző klubok, harcművészek és irányzatok közötti jó sportkapcsolatokat is.
Ilyen rendezvénynek adott Temesváron a helyi Daisho Harcművész Klub, amely  shotokan karate szemináriumot rendezett. A nemzetközi –magyar, román, szerb- résztvevői gárda lehetett volna népesebb, de így legalább több idő jutott a hibák javítására. A létszám amúgy pont elég volt a nagyon jól felszerelt és kultúrált edzőterem nagyságának. A szemináriumot Hanshi Kesic Bogdan IX.DAN vezette, aki jól beszél magyarul, és annak idején sokat bábáskodott a magyar karate beindulásakor, szemináriumokat tartva, és magyar nyelvű szakkönyveket írva. A mostani kétszer két óra során segítője, Sensei Goran Salomovac VI.DAN nagyon sok hibát és értelmezést mutatott be, nagy élményt jelentve, mind a Sempai Kató Vilmos I.DAN vezette helyi résztevőknek, mind a Shihan Gregor László VII.DAN irányította békéscsabai Lakótelepi SE-Seibukan csoport goshinkai karatésainak.
Az biztos, hogy a tömény oktatás és a gyakorlatok után nem kellett a résztvevőket este elaltatni. A szemináriumot egyszerre jellemezte  a BUDO komolysága és a jó hangulat.
A további együttműködés folytatódik majd az év folyamán. Április 14-én vasárnap Békéscsabán Hanshi Kesic Bogdan IX.DAN tart majd nemzetközi karate szemináriumot, aminek fő témája küzdelmi (kumite) technikák lesznek. A Shihan Alic Bogdan V.DAN vezette Dasiho Klub május 25-én emlékszik néhai nagy tekintélyű elnökére a Dan Olaru Emlékverseny keretében temesváron. Másnap a vajdasági Nagybecskereken (Zrenjanin) fudokan szabályok szerint rendeznek nyílt versenyt. Ősszel Temesváron –csakúgy, mint tavaly- Hanshi Robert Manole IX.DAN oktat majd. vagyis, aki tanulni szeretne – az jöjjön tanuljon, mert lehet!Comments are closed.